Tuesday, 14 June 2011

Virus attackk...grrrrrr!!

    Salam...mak cik pak cik kak long abang long kak cik,..abang kakak..adik2 sekalian..rasa macam lama plak  tinggai blog padahal last buka aritu hari jumaat lepas..tapi rase macam berbulan-bulan tak buka..adoii..ni sebab virus arr...tak berani langsung nak buka netbook i nie...sebelum nie pc abang i rosak..abih kami yang adik-adiknya terok kena marah..maklumlah masa jadi tu kebetulan dia takda kat rumah selama beberapa hari..memang kena sebijik kat kami lar..naik geram pon ade sebab i juga dipersalahkan..memang la i guna pc dia sebagai pertukaran sebab dia amik notebook i..pas rosak tu nasib baik kawan dia sendiri boleh perbaikkan..seminggu gakla amik repairnya..sementara pc dia ngah repair tu dia curi2 minta gakla juga notebook i...kasi la nanti tak bagi marah plak...adik2 yang len suma sekolah..kami dua beradik je goyang kaki kat rumah sebab si abang bru tamat pengajian degree..i plak bru abih belajar matrik..
     Oke..sambung balek..elok dia punya pc dah elok..tiba-tiba notebook i plak yang cramp..aahhh sudah..tiba-tiba je timbul macam2..time tu plak baru ade niat nak update blog..haissshh kacau betol..bagi sat abang tengok..ermmm virus menyerang...cuak da muka i...virus tu datang dari internet bukan notebook i ok..malam sebelomnya tu abang i yang guna...pagi tu i check ade benda yang didownload..s0 sapa yang salah sebenarnya..tapi i tak boleh salahkan sesiapa sebab notebook i takda antivirus da berbulan dulu..nak bagitau ayah plak stu lagi hal..memang i tak suke nak bagitau problem nie kat ayah..takoottt...hihi..tapi kena beranikan diri gak kalau nak notebook ni sihat balik..setelah selesai bagitaw ayah..muka ayah berubah sikit tapi sat ja and ayah cakap nanti hari selasa la antar gi kedai buang virus..selasa awal pagi tu ayah da ketuk bilik i isyarat bagi notebook tu..kol 10 pagi camtu ayah tepon bagitaw kena format blek tpi masa tu i ingatkan lagi barang2 penting i tak hilang..ok pastu kol 3 petang ayah kol lagi cakap notebook tu bersih..licin..satu kesan pon takda..maknanya the most precious thing i dok jaga selama ni hilang...HWAAA...HWAAA..sedey gila time tu..nak meleleh air mata nie..
        Petang tu gak ayah bagi notebook..belek habis suma..memang kosong..takda pa..i tak kisah movie ke drama ke..video ke hilang..yang tu suma boleh cari nanti..but..but..my pictures with my friends dulu2 mane nak cari..nak cari kat kawan2..bilanya nak jumpa lepa..masing2 hal sendiri sekarang nie..kat facebook ade la tapi sikit...hwwaaaa i punya lagi banyak laa...tula perkara yang i xbole terima sekali sebab i suke collect gambar tuk renungan masa depan tapi sekarang dah takda hancur berkecai..hwaaa
        Pengajaran buat i supaya berjaga-jaga sebelum ape ape terjadi...sume ni salah i sendiri...kalau korang msti la save kat mane2 pendrive dlu kan..i pendrive pon takda..ayah ada tapi takda perasaan nak minta tolong bubuh pon..tak salahkan sesiapa pon termasuk my br0...my br0 is kind n funny pers0n..sometimes je kami akan gadoh..hihi..adat la tu adik beradik..i celik awal pagi2 nie pon dok teringat kat koleksi photo tuh...gone forever...sayonara!!

3 comments:

rara pinkmafia said...

donlot mcm2 kot.tu virus tu.kena protect sket lah nt.

amnie azmira said...

rara: tu la kot..okehh2..skang ni super protect daa..xm0 pisang berbuah dua kali..hehe ^_^

Cikya said...

hurm.. Laptop kadang2 mati sendiri. Selalu hang. Ram dah 4g, memory 15+g. Vista oh vista..
Bila lar nk g upgrade..