Thursday, 26 May 2011

Maintainkan diri kita..

  Hah.. berdasarkan tajuk entry ni kite bole tafsirkan ape...pelbagai aspek kita patut maintain untuk menjalani kehidupan kt dunia ni....for example dari segi akademik..kalau da dapat result tu cemerlang..usahakan lagi..ni tak rasa diri pandai sikit terus lupa dunia...saya ingatkan pada diri saya jugak sebab langit tak selalu cerah and hidup kita umpama roda..kadang2 diatas dan kadang2 dibawah..tapi kalau orang yang dah memang bijak pandai kita nak kata apa lagikan.. anugerah Ilahi.. Other than that.. kite patut maintain ape..?
     
   Maintainkan healthy la...s0 when we talk about healthy nie..what should we do...kenalah makan makanan yang seimbang....kalau tengok orang sekarang kan main bantai makan ja..janji puas hati and kenyang...(mybe saya pon camtu gak kot..hehe).. bole tak salah  tapi senaman jangan lupa la...buatla ape pon..menari ka..aerobik ke..jogging ke..f0r me jogging is my choice...s0 bila cakap pasal jogging nie..saya baru je mengaktifkan diri nak jogging tiap2 pagi but its hard for me to fight with my no. 1 enemy..my beauty 0f sleep..haha..because when i done pray for solat subuh..i see my bed calling me back..adoiiii. i must fight with myself..what about u..readers..have u felt that way?

  But this morning..a little bit interesting happen to me..i pakai tudung terbalik daa..patot la mak cik yang jalan depan i tengok semacam ja..haishh..wat malu ja..s0 cepat2 cari hidden area nak cover blek...S0 for conclusion i nak seru kita amalkan healthy lifestyle okeyh..okeyh..

2 comments:

Munirah said...

haha..tudung tbalik tu style terbaru lahhh :P

cheqwa said...

amni,jogging jom esok! ;D